Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов заяви, че акулите не подценяват никой

...
Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов заяви, че акулите не подценяват никой
Коментари Харесай

Васил Евтимов: Ние никога не подценяваме абсолютно никой

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов съобщи, че  " акулите "  не подценяват никой противник и се приготвят съществено за втория мач от четвъртфиналната серия в Националната баскетболна лига против Левски, който е довечера в София.

Бургазлии завоюваха първия мач в зала " Бойчо Брънзов " със 73:59 и водят с 1-0 победи в серията, в която се играе до два триумфа от три вероятни срещи. Двубоят следва от 18:00 часа в зала " Триадица ". Ако се стигне до трети мач, той ще се организира в Бургас на 3 май.

Ето какво сподели Евтимов на брифинг в Пресклуб " България " във връзка избирането му за треньор №1 на месец март, откакто водения от него Черноморец завоюва Купата на България по баскетбол:

" Благодаря на всички публицисти, които са дали своят вот за мен. Наистина съм доста признателен. Не чаках това, тъй като моята треньорска кариера занапред стартира, само че се веселя от нещата, които постигнахме тази година. Също желая да благодаря на Ивайло Славов и неговия наследник Марко Славов, които преди четири години ми дадоха тази опция да съм отпред на тима на Черноморец без никакъв опит, тогава ми се довериха.

Ние в никакъв случай не подценяваме безусловно никой. Преди два дни, когато играхме с Левски спечелихме дуела с 14 точки, а 14 точки в баскетбола не са малко. Ние сме по-класният тим. Все отново разполагаме с четирима чужденци и по-класни българи. Просто ние не изиграхме един от най-хубавите си мачове. Бяхме с невисок % при успеваемостта при стрелбата, това е една от аргументите да вкараме единствено 73 точки.

Надявам се през днешния ден множеството от стрелбите да ги вкараме, само че разберете баскетболът е игра на серии. Не мога да обещая, че всякога моят тим ще вкарва 90 или 100 точки. Има го на всички места. Лоши мачове всеки може да изиграе. Тази година не мисля, че сме изиграли доста неприятни мачове. Те са прекомерно малко и когато сме губили мачовете, постоянно е било най-вече с 8 точки. Не подценяваме никой. Днес ще бъде доста сложен мач, само че сме пристигнали в София да си свършим работата, тъй като въпреки всичко имаме упоритости и цели да играем полуфинал. Единственото нещо, за което мисля сега е мачът с Левски и задачата да ги отстраним и да продължим напред.

Винаги съм желал да представям Черноморец на най-високото равнище, което е допустимо. Мисля, че всяка година вървим напред и имаме съществено израстване. Тази година спечелихме Купата на България, което в действителност е огромен триумф. В момента вървим нагоре и съм признателен и на моите играчи. Един треньор е нищо без играчите. Те ни вършат нас треньорите. Пожелавам на моите играчи да продължава да работят. Надявам се след един месец да станем първенци на България. Искам опита, който съм натрупал да го предам на българските играчи да станат по-добри баскетболисти.

Искам да благодаря и на татко ми за това, че той участва на шампионата за Купата, тъй като не желаех да го отчайвам. Неговото наличие ме накара още повече да желая да спечелим Купата. Даже той си е резервирал билет да пристигна да ме поддържа, когато играем край, само че дано да стигнем до там. "

" Акулите " схрускаха Спартак (Плевен) и завоюваха Купата на България за първи път от близо половин век

Това е общо трети трофей от конкуренцията за бургазлии
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР